Først var vi nede på South Railway Station og købe togbilletter til Hangzhou på onsdag. Det viste sig, at vi alligevel ikke kunne købe dem via en automat, da det krævede et specielt ID kort. Da vi kom frem til billetlugen, måtte vi gå tilbage og hæve kontanter, selvom de havde udstyret til at tage kort. Vi skulle i øvrigt også vise vores pas; man vil have styr på, hvem der tager toget i Kina og hvorhen. Men det lykkedes os at få billetter. Toget har afgang fra en anden banegård, som vi nu skal finde ud af, hvor ligger; men bort set fra den praktiske detalje, så går det mod Hangszhou på onsdag.
Vi var inde og få fodmassage i dag; vi nøjedes med 45 minutter og det synes vi allerede var lang tid. Men det viste sig at være meget passende. Medens fødderne blev godt blødt op i varmt vand fik vi massage af nakken, og bagefter fik vi fødderne masseret med olie. Meget behageligt, og bagefter havde vi de dejligste fødder.
Vi gik rundt i det gamle Shanghai; som mange andre steder i byen med et folkeleben uden lige. Folk bor næsten ude på gaden. Der laves mad, der spilles kort, der sælges varer, der soves. Der er er også mange små interimistisk værksteder, hvor der repareres cykler eller sko. Der sælges alt hvad man kan begære på gaden, herunder en række madvarer, som vi knap nok genkender. Man kan godt se, at Shanghai har masser af floder og kanaler; østers, krebs og frøer er en del af det gadebilledet. Frøerne sidder levende i store net og venter på deres skæbne.
En dame solgte levende ænder; de stod apatiske ved siden af hende i varmen, mens hun siddende på hug på gaden ordnede indvoldene fra den and, som hun lige havde slagtet.
Et af de mere kuriøse indslag i gadebilledet, var en mand, der havde et bur, hvor der sad en lille rotte. Buret var ca. 20x12 cm og 10 cm i højden, og i bunden af buret var der et antal små metaldimser, som stak op. Ved siden af sad manden med en træplade, hvor i han havde fastgjort en lang kontakt med flere stikkontakter i. Han havde så en ledning hen til buret og i den var et elstik, som han skiftevis satte i de forskellige kontakter i pladen. Når manden flyttede stikket mellem kontakterne spjættede den stakkels rotte og hoppede rundt til et nyt sted i det lille bur for at undgå at få flere stød. Manden grinede vældig fornøjet
Herunder ses et kinesisk køkken.fra de fattige kvarterer. Vandforsyningen sidder udenpå husene, hvor der er vask og køkken.
Og endnu et.
Senere var vi oppe omkring Yunan basaren, der er et skrækkeligt sted. Det hele er så turistet og det er ikke det skrammel, der ikke kan sælges. Kinesiske sælgere råber efter én med deres sparsomme engelske gloser; 'Hey lady, watches, Gucci, wanna loocka' og så videre. Ikke til at hold ud.
mandag den 9. juli 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar