torsdag den 25. juli 2013

På vulkaner ved Haikou

Vi spiste morgenmad på en lille juicebar i et center ved siden af hotellet. Vi fik friskpresset mangojuice og noget brød, der viste sig at indeholde bacon og krydderier. Det smagte faktisk godt selvom det var det sødlige brød, som man typisk får i Kina; så sødt brød og bacon kan godt gå sammen. Der er mange juicebarer på Hainan med juice og frugtsalater lavet af de lokale eksotiske frugter, og det smager rigtig lækkert.

I dag er det vulkan dag. Vi tog en taxa ud til Haikou Volcanic Cluster Global Geopark, som ligger 15 km udenfor Haikou. Området er fyldt med gamle udslukte vulkaner, og vi vandrede op på Fengluling vulkanen og ned i krateret. Den ligner de vulkaner, man tegnede som barn. Landet omkring den er fladt og selve vulkanen rejser sig 222 meter op med et dybt krater i midten. Den er dækket med træer og planter både udenpå og indeni, og selve krateret minder lidt om en regnskov med den fugtige varme. På toppen af krateret er der myriader af sommerfugle. De er svære at tage billede af, for de er næsten i bevægelse hele tiden, og danser nogle gange om hinanden tre - fire stykker i kredsende bevægelser. De er meget store; når man ser den flyve forbi med det blotte øje, er man nogle gange ved at tro, at det er en lille fugl.
Bagefter ville vi have været ude og se en lavatunnel og en forladt landsby bygget ind i lavaen, men vi blev overrasket af monsunregnen, og det ikke bare regnede; det faldt ned i kubikmeter. Stierne blev til små floder med frøer i. Vi blev lidt forskrækkede over en kæmpe regnorm på tykkelse med min lillefinger og 40 cm lang, da den lignede en lille slange ved første øjekast, da den kom sejlende ned med vandet med regning mod vores fødder. Efter at have ventet noget tid under de utætte paraplyer, opgav vi og gik tilbage og tog en taxa tilbage til Haikou.

Aftensmaden blev spist i centeret ved siden af hotellet; vil kom tilfældigt ind i en lidt sjov restaurant. Man sad bænket omkring et firkantet bord, der indeholdt en stor stegeplade, hvor en kok stod og brasede og dampede de retter, som man havde bestilt fra kortet. Det var det underholdende at se, hvordan han tilberedte vores mad og de andre gæsters mad. Vi fik noget fisk, lavet lidt som flade fiskefrikadeller, kyllingevinger og nudler med grøntsager; dertil syltet mango og agurk. En meget stemningsfuld restaurant.
Tilbage på hotellet stod der to glas varm mælk og småkager på værelset og ventede på os.
 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar