Vi spiste morgenmad på en
lille juicebar i et center ved siden af hotellet. Vi fik friskpresset
mangojuice og noget brød, der viste sig at indeholde bacon og krydderier. Det
smagte faktisk godt selvom det var det sødlige brød, som man typisk får i Kina;
så sødt brød og bacon kan godt gå sammen. Der er mange juicebarer på Hainan med
juice og frugtsalater lavet af de lokale eksotiske frugter, og det smager
rigtig lækkert.
I dag er det vulkan dag.
Vi tog en taxa ud til Haikou Volcanic Cluster Global Geopark, som ligger 15 km
udenfor Haikou. Området er fyldt med gamle udslukte vulkaner, og vi vandrede op
på Fengluling vulkanen og ned i krateret. Den ligner de vulkaner, man tegnede som
barn. Landet omkring den er fladt og selve vulkanen rejser sig 222 meter op med
et dybt krater i midten. Den er dækket med træer og planter både udenpå og
indeni, og selve krateret minder lidt om en regnskov med den fugtige varme. På
toppen af krateret er der myriader af sommerfugle. De er svære at tage billede
af, for de er næsten i bevægelse hele tiden, og danser nogle gange om hinanden
tre - fire stykker i kredsende bevægelser. De er meget store; når man ser den
flyve forbi med det blotte øje, er man nogle gange ved at tro, at det er en
lille fugl.
Bagefter ville vi have
været ude og se en lavatunnel og en forladt landsby bygget ind i lavaen, men vi
blev overrasket af monsunregnen, og det ikke bare regnede; det faldt ned i
kubikmeter. Stierne blev til små floder med frøer i. Vi blev lidt forskrækkede
over en kæmpe regnorm på tykkelse med min lillefinger og 40 cm lang, da den
lignede en lille slange ved første øjekast, da den kom sejlende ned med vandet
med regning mod vores fødder. Efter at have ventet noget tid under de utætte
paraplyer, opgav vi og gik tilbage og tog en taxa tilbage til Haikou.
Aftensmaden blev spist i
centeret ved siden af hotellet; vil kom tilfældigt ind i en lidt sjov
restaurant. Man sad bænket omkring et firkantet bord, der indeholdt en stor
stegeplade, hvor en kok stod og brasede og dampede de retter, som man havde
bestilt fra kortet. Det var det underholdende at se, hvordan han tilberedte
vores mad og de andre gæsters mad. Vi fik noget fisk, lavet lidt som flade
fiskefrikadeller, kyllingevinger og nudler med grøntsager; dertil syltet mango
og agurk. En meget stemningsfuld restaurant.
Tilbage på hotellet stod
der to glas varm mælk og småkager på værelset og ventede på os.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar